top of page

האם טיקטוק היא סכנה לביטחון הלאומי?

קו ישיר מחבר בין הלינץ׳ שנעשה ביהודים באמסטרדם, לבין החשש האמריקאי מטיקטוק והתפיסה שהאפליקציה הזאת היא סכנה לבטחון הלאומי.


נכון שאנטישמיות היתה תמיד. ונכון שהמהגרים המוסלמים באירופה לא חובבי ציון. אבל נוצרה בשנה האחרונה, בעיקר בטיקטוק, אווירת שמעודדת, לדעתי, לינץ׳ מהסוג הזה.


מוזמנים לצפות בשיחה שלי עם יאיר שרק ואברי גלעד בחדשות 12 בנושא:




טיקטוק היא אולי הפלטפורמה הכי משפיעה על דעת קהל של צעירים היום בעולם המערבי. כשליש מהצעירים בארה״ב צורכים שם את החדשות שלהם. יש יותר צפיות בסרטונים עם האשטג ״free palestine״ מאשר כל הכניסות, לכל אתרי החדשות, בכל הנושאים גם יחד.


מאז השבעה באוקטובר יש גלי צונאמי בלתי פוסקים, אימתניים, של תכנים מסיתים אנטי-ישראליים בפלטפורמה, בעיקר כאלה שמתחפשים ל-״חופש ביטוי״. מעלילות דם שקריות על פשעים שצה״ל מבצע בילדים עזתיים תמימים (כולל עלילות דם על אונס של פלסטינאיות בידי חיילים), דרך אינסוף הסברים מנומקים שנשמעים סופר אינטיליגנטיים שמשכנעים שישראל היא משטר אימה אכזרי שמערער את שלום העולם ועד קריאות ישירות לאינתיפאדה.


אלה לא סתם הרים של תוכן אנטישמי כמו שאנחנו מכירים מרשתות אחרות, יש בתוך טיקטוק עובדים שהטו ומטים את התוכן. המדיניות והלאגוריתמים לא מוחלים באופן שווה על כולם, לפי מה שאני חוויתי כעובד בכיר מבפנים. ולכן יש כביכול התערבות חיצונית שמשחקת בראשים של דורות שלמים של צעירים ומעודדת מגמות אנטי-ישראליות שהופכות לאלימות בקלות. יאיר שרקי ואברי גלעד הזמינו אותי לשוחח על זה בגלל שקנדה החליטה לסגור את משרדי טיקטוק, ואולי לאותת שהיא תלך בעקבות ארה״ב בחקיקה שעשויה לחסום את טיקטוק לחלוטין.


אני לא יודע אם לסגור את טיקטוק זה הצעד הנכון. אני כן יודע שממשלת ישראל לא דנה בנושא ברצינות ולא מבינה את האיומים שיש לבטחון הלאומי שלנו מצד גורמים עוינים שמנצלים את חופש הביטוי המערבי כדי להרוס את החברות הדמוקרטיות בכלל ואת




Comments


bottom of page